21. maj 2009

Kampagneblog. Folkestemning 7 juni version 5. Hvad så ?. Skal vi stemme eller hva´ ?

"tronfølgeloven er en juridisk uklar pseudogrundlovsændring med et pseudo-politisk indhold"

Skriver Caspar Borgelig Bums i et kommentarspor på William Jansens blog Bohemian Rhapsody. William Jansen har fået tid til, imellem alle sine andre blogssysler, at skrive en lille kommentar om at Replublikanere skal skal undlade at stemme.

Caspars udsagn kan jeg selvfølgelig står 100 % indefor. Ja det er pseudo med smør på. Og som replublikaner skal jeg da være ærlig og sige det er svært at hidse sig op over, hvem der er konge. Meget svært. Kongehuset hører jo reelt hjemme i underholdningsindustrien. Det er en dukosoap, en relativ dyr skatebetalt sådan. Og sammenlignet med f.eks De unge mødre jo også kedelig en og uden den fine ærlige oprigtighed, som den serie har i sin bedste stunder.

Se forøvrigt dette herlige 50-er nostalgi Morten Koch billedmateriale som Statsministeriet sælger folkeafstemningen med på deres propaganda site.


Sådan sælges Kongehuset i dag. Mor der skal ind og bage boller, vinker farvel til far som er på vej hen til sit bogholderjob i DKV-en. Jo det er det de unge vi ha`.

På den anden side, så er den slags ligegyldigheder, i min verden, jo en rigtig oplagt platform til at give den fuld gas. Heregud den lovændring får jo højest konkret betydning for et menneske om tidligst, minimum 70 år og det er helt sikkert et menneske, jeg aldrig kommer til træffe.

Processen omkring tronfølgeloven er rigtig snedig udtænkt af den Fhv. statsminister Anders Fogh. Enten får han sin ændring igennem i ly af EU-parlamentetvalget uden noget som ligner debat eller den mindste diskustion af grundlovs-apspekter i sagen. Og stemmeprocenten vil højest være 55-58 % og så vil resonomentet hos regeringen være, ja når det har noget at gøre med det "Populære kongehus" så kan man lige få en ændring igennem.

Eller også får det afvist pga af lav valgdeltagelse og så vil det helt sikkert blive udlagt som, at kan man ikke få lave en ændring som angår det "populære kongehus" så er der i hvert fald ikke basis for på nogen måde at begyngde, at tale om en egentligt grundlovændring.

VKO som insisteret på at en ændring af tronfølgeloven ikke indebærer en ændring grundloven, vil 100 % sikkert, bruge en meget lav valgdeltagelse, i alle kommende grundlovsdiskustioner. Det ligner en skuetvinge, som man ikke kan komme ud af.

Vi skal have afvist dette sjusk og unødige pjat som denne ændring af tronfølgeloven er. Og til det formål har: en nej stemme, en blank stemme og det at undlade at stemme samme værdi. Disse 3 mulligheder spiller på samme hold.

Men hvis du ikke stemmer, så mener jeg reelt, at du signalerer ligegyldighed overfor demokratiet og grundloven. Ja du kan blide dig du selv ind at hvis du ikke stemmer så siger du virkelig "fuck" til kongehuset og du kan måske få en følelse af, at det ikke eksisterer eller forsvinder bare vi bliver ligeglade nok.

Det er fristende, meget fristende. Men det stærkest signal er en relativ høj stemmeprocent, hvor forslaget bliver afvist pga af mange blanke stemmer. Ja vi møder op og deltager, men vi afviser selvfølgeligt at tage stilling til sådan noget sjusk og småtteri.

Henrik Hansen

Ingen kommentarer: