16. maj 2009

Kampagneblog. Folkestemning 7 juni version 4. De konservative usikre ?

Så er det lykkedes mig at finde en udtalelse om folkeafstemning fra en af de politiske partier på deres hjemmeside. Den 26 februar udtalte den politiske udfører Henriette Kjær ufølgende.



Det tror jeg bestemt også vi vil kunne samle og jeg er ikke bekymret for, at vedtagelsen af tronfølgeloven løber ind i problemer.

For det første lå stemmeprocenten på knap 50 % ved sidste Europa- Parlamentsvalg i 2004 og da man regner med at 97 % af danskerne vil stemme ja til en ændring af tronfølgeloven, så skulle kravene til vedtagelse være opnået.

For det andet skulle det undre mig meget, hvis ikke stemmeprocenten den 7. juni blev højere end ved valget i 2004. Jeg tror netop at en sammenlægning af folkeafstemningerne vil gøre det mere interessant at gå til stemmeboksen.


Gad vide hvor Henriette Kjær har de 97 % fra ?. Hvem er man ?. Overskriften på artikel er forøvrigt: en populær ændring af Tronfølgelvoven. Gevaldigt sådan at stille lave folkeafstemninger og kalde dem på populære og så forøvrigt ikke indgår i en debat om emnet.

Men nu har folketinget og regeringen bevilligt 5 milioner til at statsministeriet laver "oplysning" om folkeafstemningen med følgende begrundelse

Det er bekymrende at se, at det er så lille en del af danskerne, der er engageret i Europaparlamentsvalget og har tænkt sig at stemme«, siger den konservative leder og vicestatsminister Lene Espersen.

»Og udover at vi ønsker, at folk skal stemme til parlamentsvalget, så har vi også den udfordring, at vi skal have en tronfølgelov på plads«.


Man er åbenbart ikke så kæphøj mere hos de konservative. Det er selvfølgeligt ikke i Henriette Kjærs artikel et ord om, hvorfor denne ændring af tronfølgeloven skal laves på den yderst sjusket måde som betyder, at grundloven får endnu et lille afsnit som bliver misvisende.

Og der da yderligere ridser i den Konservative lak og deres populære forslag. - Konservativ Ungdom KU har vist sig at være modstander af det populære forslag. Og de vil køre en aktiv kampagne mod det populære forslag

Deres begrundelse er så noget gevaldigt sludder:

Hele tanken bag monarkiet, er et udtryk for særstilling, og derfor giver det ikke mening, at tale om ligestilling internt i den royale familie. En total ligestiling til tronen, vil nærme sig en republik, , og derfor er dette et lille skridt væk fra en gammel tradition. Der er et punkt, hvor logikken bør stoppe og værdierne, følelserne og traditionen tage over.

Den demokratiske skolling hos de konservative kan ikke være god. " ... Vil nærme sig en replublik..". Uanset hvem der arver denne stilling og i hvilken rækkefølge i kongefamilien, har det ikke noget med Replublik at gøre. I Replublik stemmer man om statsoverhovedet og dette statsoverhovedet har så forøvrigt fuldt ydringsfrihed og skal ikke have alle sine taler godkendt af statsministeriet.

Derimod har han jo ret i at monarkiet ikke har noget med fornuft at gøre.

Og så skal jeg da ellers love for, at det unge politisk blod bruser kraftig hos de baby-konservative.

Det nærmer sig Sovjetlignende tilstande, når statsministeriet, som det netop er kommet frem, vil bruge fem millioner kroner på at påvirke folk op til folkeafstemningen om forslaget til tronfølgeloven

Ja det er forkert, at bevilge de penge og specielt når der ikke er afsat midler til at folk med en mere kritisk tilgang kan få del i kampagnemidler også. Og det er er en uskik ( Og hidtid uset) at ministerier skal køre kampagner, som har at gøre med politisk stillingstagen.

Men det er jo vedtaget i finansudvalget. Det er de politiske partier, som faktisk i enstemminghed, har vedtaget dette. Og en demokratisk beslutning i folketinget har ikke det mindste at gøre med Sovjet. Lene Espersen og co er ikke Stalin. At de partierne, som menner dette er vigtig, ikke bruger nogen af deres egne penge eller bare skriver lidt om det på deres hjemmesider, ja det er fanme mærkeligt.

Jeg mener jo at forslaget vi skal stemme om den 7 juni skal forkastes, fordi det udtryk en ualmindelig sjusket tilgang til grundloven. Der er masser af tid til, at lave det rigtig, med de nødvendige ændrinder i grundloven. Hvis man gerne vil støtte den sag og måske lægge ligge afstand til KU-formanden så gøres dette mest elegant ved at stemme blankt.

Med KUs medlemmers stemmer tæller jo også med kampen for, at få det forslag forkastet og da altid noget at en politisk organisation kommer med en udtalelse.

Henrik Hansen

PS:KU formanden skriver, at KU imodsætning til allle andre Ungdomsorganisationer er Imod ændringen af Grundloven. Men faktisk har Radikal Ungdom tilsluttet sig facebookgruppen "Nej til ny Grundfølgelov - af seriøse grunde" . Desærre uden at de er kommet med en udtalelse i den anledning.

2 kommentarer:

Rune Kristensen sagde ...

Hej Henrik

Jeg kan forstå, at du er imod Kongehuset. Det er nok også derfor, at min argumentation falder af på dig. Men heldigvis bakker langt størstedelen af befolkningen op bag vores traditionsrige kongehus.

I Konservativ Ungdom har vi igennem mere end 100 år kunnet vælge: Vil vi følge masserne?, eller vil vi sige, hvad vi mener?

Vi har valgt det sidste - uanset prisen!

Under krigen var KU de første, der tog kampen op mod nazisterne. det kostede mere end 50 KU’ere livet!

Vi har igennem flere perioder talt for liberaliseringer, frihedsudvidelser eller andre ‘farlige’ emner og måske tabt credit hos venstrefløjen, fagbevægelsen, de autonome m.fl., men det har ikke afholdt os hidtil - og gør det heller ikke nu!

Vi vil arbejde aktivt for det nej, som vi brænder for.

Ikke fordi, vi er imod ligestilling, men fordi det ikke giver nogen mening at tale om ligestiling i Kongehuset. Hele tanken bag monarkiet er et udtryk for særstilling - og det er pointen bag et nej.

Herfra skal lyde en opfordring til andre læsere om at gennemlæse vores pressemeddelelse - http://www.blogs.konservativungdom.dk/landsformand - og så spørge sig selv, om ligestilling:
- Hvorfor kan alle ikke blive regent?
- Hvorfor hedder Dronningens mand prinsgemal og ikke Konge?
- Hvorfor er det den førstefødte, der arver tronen?

De spørgsmål er helt centrale. Alle handler om ligestilling i Kongehuset. Det er da ligeså meget diskrimination, at en dronnings mand ikke kan ligestilles med en konges kone, at barn nummer to ikke kan ligestilles med barn nummer et og at du og jeg ikke kan ligestilles med en regents barn…

Svarene er simple. Ligestillingsdebatten giver ikke mening monarkidebatten medmindre man er imod kongehuset.

Derfor JA til Kongehuset - Nej til den nye tronfølgelov!

/Rune kristensen
Landsformand for Konservativ Ungdom

Henrik Hansen sagde ...

hvordan fanden få du blandet en ændret rækkefølge i kongehuset sammen med en replublik

Ja jeg er replublikaner det står flere steder.