Sidste år sluttet DF jo folketings-sæsonen op til jul med en stor sag om Udenrigsministeriet brug af termen "season greetings" i de hilsner, de sendte sendte til samarbejdspartneren, på ambassaderne rundt om i verden. Det var ifølge Søren Espersen et vitalt angreb på de danske værdier, kristendom, sammenhængskraften og et knæfald for islamiseringen.
Igen i år har man gravet en virkelig kioskbasker frem. Og jeg skal da medgive Karin Nødgaard, at jeg slet ikke havde opdaget at der blevet skuret ned for Før søndagen, Eksistens og Kirkeligt forum i DR/ TV2.
S 229 - Om DRs og TV2s public serviceforpligtelser
21-12-2007 13:04:26
Karin Nødgaard (DF) til kulturministeren (Brian Mikkelsen)
Spørgsmål: Finder ministeren, at det er i overensstemmelse med DRs og TV2s public serviceforpligtelse, at begge stationer har valgt at nedprioritere de kirkelige udsendelser i perioden 22. december - 31. december 2007 sammenlignet med tidligere år, og finder ministeren ikke, at dette er i modstrid med medieaftalen 2007-2010, hvoraf det fremgik, at kanalerne blev forpligtet til at øge omfanget af programmer om dansk kultur?
Begrundelse: Spørgeren henviser til, at DR og TV2 ifølge en opgørelse foretaget af Kristeligt Dagblad nedjusterer antallet af kirkelige programmer i 2007 sammenlignet med 2006. Spørgeren finder denne udvikling stærkt beklagelig, da kristendommen og dansk kultur er under pres i disse år, og der derfor snarere er behov for flere end færre kirkelige programmer i julen. Samtidig noterer spørgeren sig, at nedjusteringen finder sted samtidig med, at det af den mediepolitiske aftale for 2007-2010 fremgår, at omfanget af programmer om dansk kultur skulle øges. Spørgeren finder, at netop den kirkelige dækning er meget vigtig al den stund, at en del af borgerne er forhindret i at komme til kirken på grund af alder eller sygdom, og netop disse borgere vil erfaringsmæssigt efterlyse kirkelige programmer. Derfor er det et svigt, når DR og TV2 nedprioriterer programmerne og særligt da i juledagene. Såfremt ministeren ikke måtte mene, at der er problemer i forhold til public servicekontrakten, vil spørgerens indstilling være, at de kirkelige forpligtelser fremover indskrives direkte i public servicekontrakten, så man ad den vej kan sikre sig en rimelig dækning af kirkelige begivenheder hos kanaler, der er omfattet af public serviceforpligtelser.
Et godt råd kunne være at vælte radioen over på P1, hvor Finn Slumstrup altid, i pauserne i den hårde venstreorienteret indoktrinering , er i gang med et salvelsesfuldt interview i en sømandskirke eller blandt missionærer i Kenya. I Kristelig Dagblad er Karin Nødgaard inde på at det rimelige niveau er, at der er Gudtjeneste transmission på både DR1 og TV2 juleaften, 1-ste Juledag og 2 juledag. 6 !!. TV transmitteret gudstjenester, er det som skal til for at redde dansk kultur, kristendommen og den hellige sammenhængskraft. Nå ja det er vel i det mindste ikke særligt dyrt. Men Brian Mikkelsen er igen tykhudet og selvhadende, overgivende og synes ikke at han skal lege programlægger. Tænk sig at man skal rose Mikkelsen lidt, med la gå da.
Ja det er trivielt med den evige sammenblanding af danskhed, kultur og kristendommen i DFs regi. Men på den lange sigt overrasker det mig alligevel lidt. Jeg kommer fra et traditionelt socialdemokratisk arbejdermiljø. Far Chauffør, Mor hjemmegående indtil hun fik et fabriksjob på "Carmen Color". Den slags miljøer er i dag jo fuldstændig politisk overtaget af DF. Alle de hjem, som jeg kom i min barndom var sådan. Og jeg har ikke oplevet andet end, der i de glade DR-monopol dage, at hvis der kom Kirkeligt Forum med Jørgen Thorgaard eller en gudstjeneste, at så blev TV-et slukket øjeblikkeligt. Det gad man fanme´ ikke. Otto Leisner slog folkekirken med flere kilometer. Ingen jeg kendte havde nogen forhold til troen eller kirken og hvis de havde var den mildt sagt kritisk ( Min Farfar havde f.eks. en gang købt en trepattet ko af en Indre Mission mand). Min generation fik absolut ingen tros eller kirkelige kompetencer videregivet af vores forældre og mine forældre havde heller ikke fået det af deres forældre. Konfirmationer f.eks. var udenlukkende et social system til at sikre, at alle i familie og vennekredsen fik givet deres omgang tarteletter i forsamlingshuset. Hvis kristendommen er under pres i DK ( Og det må den godt være for min skyld) ja så startet det ikke med den rimelige lovgivning om retskrav om familiesammenføring til asylsøgere i 1983 og at vi fik nogen folk med en anden tro i landet i et større antal i 1990-erne. Nej det er ikke den moderne globale verdens skyld. Nej det går helt tilbage til i hvert fald til 2. verdenkrig blandt den sociale underklasse.
Og nu kommer den ene, ikke intellektuelle DF MF-er ( F.eks Henriksen, Nødgaard, Skibby ), efter den anden og kræfter løst om kristendommen. Er der en vækkelse i den danske underklasse, som jeg har misset ?.
Jeg tror det ikke. Og Nødgaards TV-transmissioner vil formentlig lide samme skæbne som i 1970-erne. Altså set er de få trofaste. Og hendes forsøg på at bruge det i kampen for danske værdier virker i bedste fald, komisk.
Henrik Hansen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Hørt! Og for at det ikke skal være løgn, har undersøgelser vist, at DF-vælgere er de mindst flittige kirkegængere i Danmark, til Krarups store fortrydelse.
http://avisen.dk/dfvaelgere-undgaar-kirken-291007.aspx
Send en kommentar