19. aug. 2008

Den statslige opdragelse er så smuk

S 2209 (13-08-2008) - Om stopforbud foran folkeskoler.
13-08-2008 09:22:46
Benny Engelbrecht (S) til transportministeren (Carina Christensen)
Spørgsmål: Mener ministeren, at anvendelsen af stopforbud foran folkeskoler kan være med til at få flere forældre til at vælge andre transportformer til deres børn end at køre dem i bil, for eksempel at lade børnene cykle, som det er beskrevet i dagbladet JydskeVestkysten den 7. april 2008 i artiklen »Skilt gav sikrere skolevej«?


Ja skal vi nu ikke samle os om at lave en lov som indfører generelt stopforbud ved skoler, biblioteker, svømmehaller, kommunekontorer mv. Vi kan jo ikke træffe et valg selv og vi trænger til at få et lille skub hele tiden. Staten må ike svigte her. Vi vil gerne cykle, men når vi få et frit valg, så går det galt for os.

Jeg regner med at Benny E. stiller detspørgsmål fordi han mener der er brug for handling fra ministerens side.

Af og til er jeg lige ved at synes at jeg måske er for hård imod Socialdemokraterne. Og jeg vil så gerne være mild. Men kommer Benny Engelbrecht og de andre på den bagerste bænk da heldigvis og fjerner den skyldfølelse lige med det samme.

Der er næssten ikke noget tilbage folk selv kan stilling til. Der er ikke noget der kan leve sit eget liv ude i kommunerne og på instituationerne. Alt bliver bedre af lidt statslige regulering og anvisning.

Ja jeg er en hedning jeg mener folk selv kan vælge og skal have lov til det hvordan deres børn skal køre i skole.


Henrik Hansen
PS: Har ellers kun 49-er og banecycling i hovedet.


Opdate 22/8- 2008 Svaret fra Ministeren

Af artiklen fremgår, at der foran en skole ved Nordborg på Als er indført et tidsbegrænset standsningsforbud for at forhindre farlige situationer i at opstå, når forældrene sætter børnene af om morgenen. Bilerne er i stedet henvist til en såkaldt aflæsningssluse på den anden side af skolen.



Det følger af færdselslovens § 92, stk. 1, at vejbestyrelsen for en offentlig vej (kommunen eller – hvis der er tale om en hovedlandevej – Vejdirektoratet) med samtykke fra politiet kan træffe færdselsmæssige bestemmelser, som indvirker på vejens udnyttelse eller indretning. Tilsvarende bestemmelser kan med politiets samtykke træffes af vejmyndigheden for en privat fællesvej (kommunen), når vejen ligger i en by eller et byområde. Der kan eksempelvis træffes bestemmelse om, at standsning ikke er tilladt på en bestemt vejstrækning i et nærmere angivet tidsrum.



Justitsministeriet har ikke grundlag for at udtale sig om, hvorvidt standsningsforbud foran skoler får flere forældre til at anvende andre transportformer end bil.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Henrik.

Faktisk er spørgsmålet stillet fordi spørgsmålet blev rejst i en leder i dagbladet JydskeVestkysten. I lederen blev der efterlyst politisk stillingtagen til spørgsmålet.
Svaret er kommet og det er sendt til den journalist der skrev lederen.

Mvh

Benny Engelbrecht, MF

Henrik Hansen sagde ...

Hej Benny.

Du er nummer 2 MF som kommentere på bloggen, tak du have.

Okay. Men avisen har vel ikke tvunget dig at stille spørgsmålet.
Selvfølgelig skal i have tiden til at gå på den bagerste bænk, men i vælger vel jeres sager selv,,

Du må vel synes at det værd at bruge ministeriets- resourser på dette.

Og jeg synes faktisk også du burde være klar over, at svaret vil være

"At det kan Ministeren ikke svare på". Det er ikke normalt at en minister giver sig ud i dwn slags psykologiske vurderinger...

Men det interessante er jo om du mener at det er kommunens og statens opgave at bruge færselsloven til pædagogisk sundhedsopdragelsen. Jeg vil jo mene at stopforbud må handle om færsels-sikkerhed.

Og hvis du synes Jydske vestkysten skulle have et svar kunne du jo blot have svaret med din egen vurdering

Min er at det ikke statens eller andre myndigheders opgave via magtmidler som ikke begrundet i sikkerhed at begrænse folks valg af transportmidel.

( Evt af miljø-mæssige grunde men så taler vi vel total forbud af kørsel)