23. sep. 2008

Og Jeg er en del af en legoklods eller en citronmåne

Epos om at være svævende i dybden.

Popular Movement of the Revolution (MPR) det eneste lovlige parti i Mobotu Sese Sekos diktatur Zaire havde dejlige slogans " One of the MPR's slogans was "Neither left nor right," to which would be added "nor even center" in later years.

Det kan man så tænke over eller lade være.

HK vil nu være en anden slags fagforening og møde den moderne verden og den øget konkurence på fagforeningsmarkedet. HK vil være en anden fortælling, hedder det vist. I stedet for at være dem der påpeger problemerne vil man være Onkel Løsning. I den anledning har de bl.a den 18/9) i politiken en helsides-annonce. Vi citere:

Derfor har vi nu sat os et nyt mål. Vi skal dyrke en evne, som er tæt beslægtet med at pege på problemer. Nemlig at komme med løsningerne. Vi skal se løsninger, høre løsninger, være løsninger. Vi skal invitere til løsninger og elske dem så meget at de ikke behøver være vores egne. Eller sagt vi kort vi mener at vores fagforening er en del af løsningen....

Vi er alle en del af løsningen.
Venlig hilsen HK




På hjemmesiden kan vi læse at det vi skal elske kan komme fra f.eks soc.dem, konservative og DF. I København hænger der plakater med Pia Kjærsgaard og ordene vi er alle en del af løsningen.

En del medlemmer hidser sig op over at Fogh og Pia K. nævnes som en del af løsningen her. Nå ja det er egentlig ikke interessant.

Man kan sige at i tid hvor det logiske vil være at slanke organisationen og koncentrerer sig om kerneydelserne; overenskomster, juridisk hjælp til medlemmer, tilbud om karrierepleje hjælp mv. Så lancerer HK sig altså sig som et altfavnet nationalt projekt, hvor der skabes bedre løsninger ikke blot for HK medlemmer men for hele nationen.

Kampagnen er selvfølgelig først og fremmest noget uforståligt, ukorkret sludder, men de mener selv at de har fat i noget gevaldigt idealistisk noget her. Og det er da fint hvis medarbejderne inde på hovedsædet synes, at de bliver opstemt af, at synge med på de nye samler. Eller er det....

Fagforeningerne er i dag ikke en brugsforening. Men en netto. Man er ligeglad med, at varene står i en pakkasse på gulvet, hvis indholdet er det rigtige. Men kan handlet der uden man synes det gør indflydelse på end indentitet. Folk vælger at være medlem hvis de synes, at de for noget konkret for pengene, muzakken skiller det moderne menneske fra.

Kravet er nok pt effektivitet, prisbevidsthed, service. Nix weiter.

Henrik Hansen

Hatten af for forkortningsmanden Mester Hargi som har leveret sammenhængskraften her.

Ingen kommentarer: