13. sep. 2011

Liberalt krudt og Kugleslam

Det skal ikke være nogen hemlighed, at jeg var stor fan af, atleten Joakim B. Olsen. Jeg bl.a set ham støde live, en 10-12 gange. Altid en stor fornøjelse og han stødte altid længere end 20 meter. Det er ikke så mange atletik fans i Danmark, så man kunne stå meget tæt på og nyde Olsens arbejde, med sin meget fine rotationsteknik.
Jeg var f.eks tilstede da han satte sin danske rekord med 21.61 ved Copenhagen Athletic Games 2007. Store oplevelser gav han, også foran fjernsynet.

Se Joakim kvalifikationsstød fra OL i Athen. 20.78 M på den klassiske Olympiske stadion. Fantastisk minde, som endte med Bronzemeddalje.

Han var altid en atlet, som var ret ligefrem i sine udtaelser. F.eks fremførte han nogen dopingrygter om Ol vinderen Arsi Harju ved legene i Sydney 2000. Det gav ham en del problemer. Mit indtryk har altid været at han var godt begavet. Og en topatlet baggrund ( som jo typisk i DK, i de fleste idrætsgrene, er kombineret med uddannelse) er for mig ikke mindre værdig baggrund for at går ind i politik, end være cand. polit. Men jeg var alligevel skeptisk, da han efter den obligatoriske "Vild med Dans" tur , meldte sig på den politiske scene. Men det var fordi han opstillet hos LA. At opstille hos LA sætter særlige krav.

De fleste i DK er ramt af den socialdemokratiske syge. Alt i politik bliver til noget med, om den offentligt udgift-vækst skal være på 1,8 eller 2,5 %, om skattetrykket skal være 50,8 elkler 50,6, og vi skal have 22 eller 23 nye forbud om året, om kommunerne skal pålægges 10 eller 11 nye opgaver af staten om året, om de offentlige opgaver skal udføres af nogen, som kalder sig private eller ikke. Det er normaltfeltet i dansk politik, plus noget bavl om værdier og kultur. Det er det, du skal kunne i 7 ud af 9 partier i DK.

I LA skal du have gjort op med din indre socialddemokrat. Du skal faktisk have en overbevisning om, at du kan gøre den offentlige kage mindre og at samfundet har godt af det. At politik og politisk regulering skal fylde mindre i samfundet. Kan man det, efter mange år som Team Danmark støttet atlet. Ja Joakim kan.

Den korte konklusion er, at han her 3 dage før valget, er den klart næststærkeste kandidat, blandt LAs 8 nye spidskandidater. Simon Emil Amitzbøll og Anders Samuelsen er gravet politikere og lederne af partiet og Ole Birk Olesen er en gravet samfundsdebatør, men bag de 3 er Joakim, det stærke kort i LA.

Og han er den, med den klareste ideologiske tilgang. Der spillet ud 20 % skat. Væk med påbud om at bruge sikkerhedsele i biler. Afskaffelse at DSB tilskud osv. Allle hans forslag, handler om gøre de offentlige udgifter mindre og at styrke individets valg. Klassisk liberalt tanke-gods.

Og overskudet er stort. Han graver gamle socialdemokratiske programmer op og ironisere fabelagtigt over dette . Hov der var der engang, hvor man kunne gå ind for, under 40 % i indkomstskat, uden at være ekstremist. Han er en flidtig debatør på 180 grader. Han er den i partiet, som præker klarest og mest rent for koret. Han gør det godt og overbevisende.

Bliver han sluppet ind i et TV-studiet, med stærke politikere som Henrik Sass Larsen og Pia Dyhr Olsen, kan han imens Finansministeren sidder og sover, stille gode spørgsmål og forsvare sin og partiets politik flot og vigtigst af alt, glide total af, på deres arrogance..

Det er en overbevisende debut. Et stykke, flidtig sammenhængende politisk arbejde. Hvis man ligesom anerkender at der også skal føres valgkamp, udenfor det lyserøde Df/ Socialdemokratisk segment, som alle valgkamper siden 2001 har handlet om.

Så spiller han ud med, at han ikke synes at der skal lovgives mod flerkoneri ( flermanderi eller kombier, tror jeg også, at kuglestøderen ikke synes, der skal lovgives imod). Hvilket jo i flere medier blev til at han var tilhænger af denne levevis. Der er vi efter min vurdering lidt karakter af utopia. De fleste samfund, alle vel faktisk, vi kender på jorden, er overvejende kolleltivt styret. Enten er det familiens, klanens, trosamfundets, bandens, statens, partiets normer som er de styrende. Individet er reelt ikke frit. I et sådan samfund er det klogt, at have visse samlivs regulerende love. De fleste af de kendte samfund i dag, er også klart mandsdomineret.

Men i det utopiske samfund, hvor individet er blevet opdraget til friheden fra dag et, er det så nødvendigt, at have love for, hvordan naboerne, skal leve deres samliv. Nej da.

Personligt, raver det mig en skid, om naboen har en elsker , plus evt, en elskerinde også. Er tiden til at man kan få anerkendt det, på skrift fra kommunen. Nej nok ikke.
Dertil er vi for kollektive endnu. Men er det diskvalificerende, at en politisk kandidat, tænker ideologisk, visionært og udtrykker det højt. Nej det er forfriskende. Er du til den liberale/liberalistisk side og bor du i valgkredsen Københavns omegn, har Kuglestøderen gjorde det meget nemt for dig. Han er flidtig, argumentrende og han har noget på spil med sit politisk kandidatur. Alle de klassiske politisk dyder. Hans fejl i forhold til det danske mediebilled er så, at han ikke socialdemokrat. Det virker som han kan leve med det. Får de 7 mandater kommer han ind og han bliver under ingen omstændigheder blandt de mest pinlige backbencher.

Henrik Hansen.
PS jeg bruger termen kuglestøderen nogen gange, af ren respekt, jeg synes det er en ligeså værdig metier som være lektor i økonomi, tandlæge , skolelærer mv. Og Joakim er kuglestøderen i DK.

Ingen kommentarer: