4. sep. 2011

LØSNINGEN ER FUNDET

Enhedslisten står til et godt valg. Partiets "chef -rusvejleder" Johanne Schmidt Nielsen trækker hårdt igennem på alle medieflader. Ved sidste valg bad Bendt Bendtsen, hende om en kop kaffe, ved en TV Debat. Nu er hun rockstjernen og ingen kan huske Bendt. Og da godt det samme.

Hvad mener Enhedslisten så. Hvorfor suger partiet vælgere til sig, også udenfor Arnev Wurglers fanskare. Lad os se hvad Johanne siger i Information

Er det kun offentlige investeringer og offentlige ansættelser, der kan sætte gang i hjulene?

»Jamen offentlige investeringer sætter jo også gang i det private. Man kan ikke skille de to ting ad. Et af vores forslag er, at der på alt offentligt nybyggeri skal være integreret solceller. Det skaber både arbejdspladser for dem, der praktisk skal udføre det, men det kræver også mere forskning og udvikling.«

– Det er stadig det offentlige, der skal betale. Kan vi leve af det?

»Men det sætter jo gang i hele samfundet.«

– Skal Danmark ikke leve af andet end offentlige projekter?

»Skal jeg svare igen? Vi sætter gang i noget, som gør at folk kommer i arbejde, som gør, at de går ud og bruger nogle penge, som sætter gang i systemet.«

– Men når alle penge er rykket frem og brugt, hvad skal vi så leve af?

»Jamen, når vi sætter gang i klimarenoveringer, sætter du gang i private håndværkerfirmaer og i hele udviklingen på energiområdet, som Danmark tidligere har stået i spidsen for.«
Er det det man i andre partier kalder dynamiske effekter?



Bare de sidste 2 ord gør jo en glad. At en venstrefløjs-politiker. kan sige dynamiske effekter, uden at fnise, er skønt, dejligt befriende. Det er jo ellers sådan noget liberale arbejder med, i deres utopiske øvelser med at  sætte indkomstskaten ned til et niveau, svarende til de gamle tabte dage i Anker Jørgensen æraen.

Men jeg bliver så opstemt af alle de penge, enhedslisten kan samle sammen og bruge på projekter , samle ind igen via skat og bruge igen, at jeg få lyst til at tænke videre i de berusende utopiske tankebaner. Her er en løsning, som i bare napper i Enhedslisten.

Enhedslisten har jo fat i den lange ende ikke. Vi har jo næsten kun offentlige ansatte tilbage i Danmark. Hvad nu hvis, vi gav alle dem 500 kr i timen og så beskatter dem så med 70 %, så har folk flere penge tilbage efter skat, end i dag. Og de betaler meget mere i skat. Staten får større skatteindtægter og folk få flere penge at købe for. Det er sgu da såre simpel. Det eneste, som kan gøre den model endnu federe, er at ansatte endnu flere offentlige ansatte, som kan betale mere i skat og bruge flere penge til forbrug. Fat det dog, i stedet for at være, egoist neoliberal kapitalister .

Tyskere, svensker kan så bare gå og være fattig med deres taber-lønninger. Det private erhvervsliv og konkurenceevnen, er en tom illusion, som ikke findes. Produktivitet beregninger er sådan noget koldt, kynisk, USA-imperialistisk fup noget. BNP. konkurenceevne og betalingsbalance er fake.

Enhedlisten er dette valgs Poul Richart "Er du dus med himlens fugle" parti. Morten Koch partiet. Den svundne tids parti. Al de offentlig investringer EHL, vil sætte i sving, skal i (EU)lictiation og hovedparten af de arbejdspladser, vil blive besat at folk fra lande, med konkurence-dygtige lønninger som Polen, Tyskland osv.  Statslige betalte solceller som krise-økonomiens optændnings brænde. Tak for kaffe. Den ide er så forøvrigt genbrug, fra sidste valgs blålys Ny alliance.

Henrik Hansen
tak til Mester Hargi for Input

1 kommentar:

Mester Hargi sagde ...

"Skal jeg svare igen?"

Det er sjovt, tænk at der er nogen på meningshedsbladet som vover at stille et kritisk spørgsmål.

Faktisk er det så underligt beskedent kun at ville skabe 100.000 jobs, hvorfor ikke 300.000?
Vore venner i Spanien og andre steder kunne jo også have brug for noget at rive i.