12. okt. 2014

Marken er majet og lobbyisten har fået sin grød- tra-la-la-la og alt er såre godt.

Tillad mig i det snævre forum at gøre et par anmærkninger om Fru justistminister Kareen Hækkerups karriere-skift til adm. direktør for Landbrug Og Fødevarer, det gamle Landbrugsraad. Man kunne sikkert i en fjern fortids undre sig over en socialdemokratisk minister vil skrifte det hårde arbejde ud med at inddrive skat, moms, afgifter nok til alle enlige arbejdsløse mødre på Nørrebro og i ande udsatte egne, kan få nok penge både til de hjemmerullet, wibro-pils og have til betale for sønnens kan gå til svømning med at skulle varetage jordejernes, landarbejdernes, daglejers griske arbejdsgivere interesser.. Men ....

 1. Politik er i dag , et erhverv. Hækkerup er havnet på et nedryknings-truet hold ( Parti). Der er ikke udsigt, til at hun har store muligheder for, at hun kan få en anden og bedre kontrakt, på det politisk transfers- marked,efter et valg. Karen Jespersen modellen er der nok ikke tid til. Så må man finde en anden liga, at spille i. Hvis man vil være sikker på sin løn og holde sit behov for indflydelses og branding kørende. Og fagbevægelses er i dag ikke sted at starte eller holde din karriere kørende indenfor politik branding. Og da slet ikke for en socialdemokrat. Det er nok i enhedslisten ( Og måske hvis man skal være spydig DF), at det er et godt papir. Bemærk forøvrigt, at ham der havde jobbet med at få Fru. Hækkerup til at se lækker ud som særlig rådgiver, både i fødevare og Justist- ministeriet Morten Høyer følger med over i det nye job. Og det er jo det vigtigste i dag for at politiker kan fungere, at man særlige udvalgte med, godt se af "Landbrug og Fødevarer " , man kan ikke nøjes med det halve pakke , man må købe hele branden/varemærket Karen Hækkerup. Og at få en minister eller organisation leder til at se lækker ud er den samme opgave for en dygtig spindoktor.

2. Jeg synes det er bemærkningsværdig, hvor kloge Landsbrug og fødevarer er. De ved godt at den type direktører de antager nu, hvor de gerne have let adgang til tv2 morgen tv, TV 2 News, TV 2 fritid, TV 2 Grill, TV2 Bryg osv ( Det skal steges nogen koteletter nu Karen kl. 6 om morgen, men du kan klare det) og brande foretagende og være 100 % aktive i det politiske lobby arbejde. Ja så er det er nok ikke de helt fede ledere, hvad angår den længere strategi, løbende politikker, man få fat i. Og det vil typisk heller ikke være nogen med landbrug og jord under neglene. Det var et problem allerede under Søren Gade. Selv om en baggrund som Spacemanager i Bilka Holstebro, jo må give kompetencer til meget. Men det kan gå rent galt , så man har sørget for, at vice adm. direktør Anne Lawaetz Ahrnung sidder med den virkelige magt over den daglige ledelse, mens den adm. direktør er ude og sidde i TV-sofaer. Men har syet jobbet om, som det hedder så smukt hedder, så det passer men den type direktør man har nu. Søren Gades afgang skal hænge sammen med, at han blev sur over, at hans magtbeføjelser blev beskåret, men jeg er sikker på, at brand teamet Hækkerrup/Høyer passer ind i den model.

3. Det var da altid noget, at hun ikke endte som kommitteret i hjemmeværnet.- Lette penge men jo alligevel lidt trist og der ikke mange ture til "Aften-showet" i det.

Ingen kommentarer: