29. aug. 2007

Ja stang dem da en taxa-bon

Der er jo kamp mellem partierne om at tilbyde ekstra, ekstra service i den offentlig sektor. Og der skal virkelig arbejdes hårdt for at kunne tilbyde noget innovation indenfor det emnefelt. Den fra radioen kendte SF-eren Pernille Vigsø Bagge prøver her virkeligt hårdt.


Spm. Nr. S 5815

Til indenrigs- og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen (V)) . ( 24/8 07 ) af: Pernille Vigsø Bagge (SF)

Hvad er ministerens holdning til, at borgere, der er bosat langt fra kommunens borgerrådgivning, ikke kan få støtte til transport til kommunens borgerrådgivningscentre?

Holbæk kommune er en af de største kommuner i Danmark og du kan da godt komme af med 80 kr. for et returbillet til Holbæk fra et af udkantsområderne. Da en slags penge. Jo, jo. Men er du pensionist kan du få mimrekort, er du handicappet har ret til nogen betalte ture. Meget kan ordnes med pr. telefon, email og skal du f.eks på barselorlov eller sygedagpenge kan det klares via digital signatur, fra din bopæl.

Og de fleste andre i kommunen vil på et andet tidspunkt skulle ind til Holbæk for at handle, gå på biblioteket, øjelæge mv.

Bagge forestiller sig vel ikke, at dette skal være en generel ret, men for de trængende. Så skal man nogen regler for hvornår man skal kunne få tilskud. Hvor mange kilometer skal man have til borgerådgivningen, hvor stor må ens indtægt være og hvilken slags sagsbehandlinger og samtaler, vil man kunne få tilskud til osv. Og der skal vel også være klageadgang til at klage over afslag. Og så har du rigtig fået sat en 10- 20 jurister igang med det.

Og hvad er behovet ?. Der er i Holbæk Kommune nogen borgerrådgivniger i de 5 gamle kommuners hovedbyer. Her kan du muligvis ikke får den fulde service, man du kan helt klart få rådgivning i hordan du lettest få klare de sager, der behandles Holbæk.

Et lille problem, som man jo kan lave meget bureaukrati ud af, hvis man vil, Man kan også lade være. Og lade en enkel milimeter sejle i sin egen sø, i den evige kamp på milimeter-retfærdighed.

Henrik Hansen

Ingen kommentarer: