12. mar. 2010

Sig noget Pjerrot

Nu er læserne jo ved at komme ud af vinterdvalen og kan igen påtage sig kreative opgaver. Prøv at leg, at du er minister og se om du vil kunne frembringe et svar på nedestående spørgsmål. Det er indtil videre mit favorit-spørgsmål blandt sæconens 2009 -2010 §20 spørgsmål.

Af Liselott Blixt (DF)

Til indenrigs- og sundhedsministeren
Bertel Haarder (V)
04-03-2010


Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens holdning til, at man i fremtiden vil kunne screene
folk for flere og flere sygdomme, som de muligvis vil få engang i
fremtiden, men som de måske aldrig vil blive syge af?

Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Se bort fra det sproglige. Altså hvordan kan man få en sygdom. som man så ikke er syg af. Men går ind i LiseLott Blixt invitation til, noget politisk "Stream of consciousness".

Henrik Hansen

4 kommentarer:

Torsten Sylvest sagde ...

What seems to be thye problem ? Hvad er problemet med dette spørgsmål - bortset fra den sproglige forbistring, som redaktøren selv påpeger?
Det er da et lødigt og ædrueligt spørgsmål.
Hvad er ministerens (regeringens) holdning til, at man er istand til at sceene for alle mulige tænkelige og utænkelige fremtidige lidelser hos hver enkelt patient, uanset om denne lidelse vil udvikle sig til en egentlig sygdom. Skal vi bruge penge på at screene alle mulige for alt muligt, for derved at redde nogle mennesker fra en mulig fremtidig dødelig sygdom ved tidlig forebyggelse, samtidig med at vi kommer til at behandle nogle andre mennesker for en lidelse der slet ikke bliver en sygdom og ikke kræver behandling...
Det er da en interessant principiel diskussion i sundhedsvæsenet - og regeringens holdning er vel ikke uvæsentlig.

Jeg håber ikke at fru Brix skal undskylde og beklage, at hun spilder hendes majestat dronningens ærede ministers tid, på at svare på relevante spørgsmål.

Torsten Sylvest sagde ...

UNDSKYLD, Fru Blixt var navnet...

Henrik Hansen sagde ...

mener at der står i folketingets regler for paragraf 20, at spørgmålene skal være til at svare kort og konkret på.

Dette er for ukonkret sylvest. Og da en minister eller hans embedsfolk ikke skal op og hænge på noget så bliver det, et ikke svar

Torsten Sylvest sagde ...

Det skulle så være grunden ... så tag dog en forespørgsels-debat om emnet. Forespørgsels-debatter er tit det eneste tidspunkt hvor både regering og opposition tør komme ud af busken og have en holdning eller to. Emnet egner sig fint og det KUNNE risikere at blive en interessant debat om fremtidens sundhedsvæsen.