9. okt. 2011

Politisk Dumhed

Dette er den mest syret omgang politisk idioti, jeg har oplevet i min tid.

Sverige Demokraterne er et National kristen konservativt populistisk parti i Sverige. De har ikke ret i noget som helst. Flere af deres medlemmer, har baggrund i endnu mere yderlig-gående partier med meget lidt demokratisk fernis over sig. Kunne man ønske at de ikke sad i riksdagen, ja det kunne man.

I aften var der partileder-debat på SVT. 6 af de 8 rigsdags-partier ledere deltog. 2 gjorde ikke. Vensterpartiet (VP) ( tidligere Vensterpartiet Kommunisterne) og Socialdemokraterne mødte ikke op.


Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hoppar av söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.
Anledningen är att de inte vill stå på samma sida som Sverigedemokrater i studion.

Både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har velat ha lottdragning av samtliga partiers placering men detta har SVT tillbakavisat.

-Genom att ha den placeringen som SVT vill ha ger det bilden av en enad opposition vilket vi inte är, säger Ted Bergdahl, informationschef i Vänsterpartiet.


Man møder altså ikke op og diskustere med denne politiske modstander, fordi man fysisk skal stå et bestemt sted, i et TV studio. Det giver ingen mening. Der er ingen signalværdi i det. Selv ikke vensterpartiets vælgere er så dumme. at de tror, at fordi man står i samme ende i et studio, at er man en samlet opposition. Det er trættende, at alle TV kanaler ,skal bygge allle programmer op med, denne evige fordummende dualitet, blå mod rød, regering mod opposition. Et kedsommelig dramaturlogi for politiske programmer. Men det er en anden sag. Som politiker, skal man ligesom kunne stå alle steder og forfægte sine synspunkter og i Sverige er da naturligvis en rimelig ramme, at alle riksdagens partier deltager.

Er der noget. som irretere mig i debatten om de multikulturele samfund vi har fået i norden, og som jeg er stor tilhænger af, er det dem jeg er på hold med folk, som tror at man vinde kampen, på en debat om, at få nogen udeslutte fra debatten, at få modstanderne diskvalificeret, i stedet for at kvalificere sine egne synspunkter. Og det er dette som VPs og Sosserne reaktion handler om, skal vi debatere med dem skal de i hvert fald stå i den anden ende af studiet, Tal om at lege poltisk-pjatrøv.......

Jeg kan glæde mig over, at de 3 partier, som jeg mest enig med i Sverige Miljøpartiet, Centern og Folkpartiet , alle partier som på dette politisk område kun sammenlignes med de radikale i DK mødte op og tog debatten.

Sossernes adfærd styrker kun Sverige Demokraterne offerrolle. Oj, mand der ingen som vil tale med os, det fordi vi har sådan en særlig farlig sandhed, som alle er bange for. Jimmie Åkeson er en relativ svag debatør og ham skal man altså møde op og modsige. Det er ligesom demokratiets ide.

Henrik Hansen

1 kommentar:

Mester Hargi sagde ...

Fantastisk mangle på politisk, ja, ikke mod, men forståelse.
Men måske det svenske socialdemokrati som sådan har besluttet at det er bedst at de ikke optræder i medierne i det hele taget.