27. maj 2014

Postludium, EU-parlamentvalg 2014

Nu sørger venstre pt. jo for underholdningen og jeg blev næsten rørt da Birthe Rønn var i avisen igår for uanset hvor hård man kan være i sin retorik så er det rimelig let at sætte sig ind i Bertel Haarder segmentet i det parti ikke har det skægt i disse dage og de har jo også fået at vide af Claus Hjort at de hører fortiden til og ikke passer ind i det moderne venstre.

Men men men. Det syvende nederlag i træk til partileder Helle Thorning. Gav vide om nogen partileder nogensinde har overlevet det før ?. Og nej de 21.5% S fik i 2009 var ikke et supervalg og ens spidskandidat fik oven i købet, som sædvanligt støvsuget Bornholm for stemmer. Men der er ingen aktuel skandale i partiet , partiets erhvervsminister kører en folkeafstemning historisk sikkert hjem, men hvis du ikke er lokal Jeppe Kofoed fan, så trækker socialdemokratiet ikke i en. Inde i København stemmer FOLK tungt på SF, hvis de bare har en kandidat som ikke har noget konkret med det mislykkedes regeringsprojektet at gøre. Man kan faktisk ikke beskrive hvor stor socialdemokratiets krise er. Thorning er ved at blive personlig populær da hun da er meget sød. Og hun står stærkt ud i troværdigheds mållinger med Lars Lykke. Men hun har fuldstændigt dræbt behovet for at stemme socialdemokratisk. Hun er god til at bære nederlagene. Smilende, koket hælder hun HC Hansen, Krag og Anker Jørgensen ( Han var en stemmemagnet sammenlignet med Helle T.), Nyrups parti ud med badevandet.

På den halvlange bane glemmer vi enten Lars lykkes underbukser eller Ellen Trane Nørby eller en anden rimelig leder kommer ind og venstre hiver i et snuptag en 6-7 % tilbage fra DF. SF kører op og ned alt efter om de bliver ansvarlige. S har kun kurs en vej. Men buschaufføren på denne tur mod afgrunden er i det mindste køn. Frank Dahlgaard siger altid i "huxi og det gamle folketing" på Radio24syv, og man skal af og til høre på dem, som har viet deres liv til provokationen, at vi for første gang i historie har en statsminister som ikke mener noget som helst . Og ja det er stadig folks indtryk. Du kunne erstatte Helle Thorning med Mads Mikkelsen i morgen, han er også meget køn og du vil ikke mærke forskel. Skule hun klare næste valg ved kun at tabe 2 % og lande på 22,5 og måske lige slå venstre med et par promiller og håbe at r, sf, ehl hiver det sidste hjem så er problemet stadig det samme. Helle Thorning afliver det parti med salami-metoden.

Og det rigtige skægge for os ikke socialdemokrater er, at det er de underlige ligeglade med hos S. De diskutere  det ikke håber bare på at andre skal tisse så meget ned af sig selv, at det går alligevel.

1 kommentar:

Mester Hargi sagde ...

Jeg tror at formandsvalget bliver det eneste valg Helle Thorning kommer til at vinde, eller hvordan er vurderingen mht. Lykkes nedsmeltning?