25. maj 2014

Endorsement. Folkeafstemning om Patentdomstolen / eu parlamentsvalg 2014

1. Stem JA til  patentdomstolen

Det har sådan set været spænende at følge patent-debaten. Er patenter entydigt godt, Nej. Kan der finde en masse eksempler på at der patenteres ting som ikke skule patenteres Ja da. Men i åben økonomi , med nogen meget stærke store kapitalkræfter, kommer vi ikke udenom at give beskyttelse til nye store ideer specielt indenfor de fagområder hvor det at omsætte en ide til produkter er meget lang og omkostnings tung ( Jo pga af rimelige myndighedskrav i specielt sundhedssektoren, vi skal ikke have  medicin ud på hospital- gangene, som ikke virker efter hensigten). Gør vi ikke det,  stjæler de største al ide-udvikling og konkurence går i stå.

Altså den politiske debat om patenter skal holdes skrap hele tiden og patenteringen skal søges holdt nede. Og vi skal særligt ikke have softwarepatenter. Men er det fornuftig at samle patenter på færre myndigheder og med en domstol, som kan sikre en mere ensartet retspraksis i store dele af Europa. Ja det er det. Og er det fornuftig at der er danske dommere med til at lægge den retspraksis fra start ?. Ja det er det.

Jeg er selv eu-skeptiker. Men jeg ved ikke hvor mange gange jeg i årene har hørt, at eu-maskinen burde erstattes på mellemstatslig samarbejde på klart afgrænset områder. Enhedspatentet er ikke EU men mellemstatslig samarbejdet mellem 38 europæiske lande, på et klart afgrænset område. Domstolen er så en aftale mellem de EU-lande i patentsamarbejdet som selv ønsker at være med. Ingen i EU bliver sure eller bekymret eller taler om at nu går det hele i stå hvis man siger Nej ( Italien og Spanien siger nej). Det er faktisk en helt i orden proces og i DK stemmer vi som om det pga af grundlovens paragraf 20.

2. Stem på Niels Westy Munch Holbek. Nummer 2 på LAs liste. Skrap, begavet , tålmodig, evig argumentere kandidat. Ja man kan godt finde enkelt områder , hvor Niels Westy er endnu mere liberal end jeg og for endnu mere afregulering. Men jeg har så tit stemt på nogen som for mere regulering end jeg selv. Godt uddannet, økonom og han har også forstand på de varme lande ( Mellem og Latin amerika). Et sikkert valg.
Spidskandidaten Christina Egelund er god, rigtig god Niels Westy er bedre. Og Eu trænger til parlamentariker som mener der en anden vej end bare lade de offentlige udgifter andel af det samlet BNP bare stige og stige ( ja et var også slemt under den sidste borgerlig regering).

Godt valg

Ingen kommentarer: