8. apr. 2015

Valgtanker 2015 1.

Ny ufuldendt serie.
Nummer 1.
Hvis jeg var Alternativets spinddoktor.

Jeg vil gerne give et godt råd til "Alternativet". De har en stor fejl i deres usammenhængende program, i forhold til det segment, som de fisker i. Altså, det hele er ved at blive overtaget at nogen egoistiske multinationale egoister, som bare vil dræbe naturen og grævlingen med også. Jamen er du socialist, Birthe ( Forestiller mig at navnet Birthe er overrepræsentere i det segment), Nej det er jeg vel ikke, men det hele er noget værre noget og Helle Thorning snyder på vægten. Eller man kan mere positivt sige, at Birthe er for "en mere gererel kamp imod privatismen og forbrugerismen og for den offentlige diskussion, hvor borgerne træder sammen i et offentligt ræsonnement og løser problemer i et fornuftigt fællesskab" ( tak til Michael Larsen for den formulering)

 Mangler Birthe noget hos Alternativet for tiden ?. Ja hun gør !.

Det har hos de mere højstemte, trendy iagttagere være en vældig  optagenhed af Alternativet forhold til undenrigs-politik . Den såkaldte udenrigspolitiske ordfører Ulla Sandbæk var uden, at ytre sig om, alt godt vrøvl fra havet om Pælestina, ISIS , Rusland, Ukraine. Hun blev kaldt til orden af Uffe Elbæk. Det hele er noget rod. Bekymre det Birthe ?. Ikke en skid, Nej. For Birthe er trods alt så klog, at hun ved, at det er ret ligegyldigt, hvad Alternativet mener om udenrigspolitik. Dels fordi Danmark er ret ligegyldigt international og at Soc. dem, venstre, radikale og de konservative og som regel SF finder sammen om de store udenrigs- beslutninger. Fuldstændig ligegyldig debat, som kun kan have betydning for Ulla Sandbæk stilling i partiet.

Hvad mangler Birthe så hos alternativet ?.

Hun mangler en sundheds-politik og en sundhedordfører. Sådan en har Alternativet mærkelig nok ikke. Jeg er ret sikker på, at det er det politikområde, som kunne løfte "Alternativet" afgørende op over de 2 %. Altså hvis de jazzet programmet op med en åbning til hollistiske behandlingsformer. alternativ terapi, urtemedicin, detoxing, fastedage og hvad har vi og først og fremmest, en dyb inderlig passioneret mistro mod medicinal-industrien. Så vil man slår døren ind til et ret stort segment, som er ret faste i deres overbevisninger og som stort set aldrig er blevet betjent politisk . Andet når nogen bagerste bænk Df -er har flippet ud. Og de vil  også, spise af hånden, af alternativets meget diffuse økonomiske-politik. Her er den hvide kanin, du kan trække op af hatten Uffe Elbæk. Og der sikkert også noget, Jytte Abildstrøm gerne vil hjælpe med til at lancere, med fuld skrald og masser, masser af kålrabi-blade.

 -----------
Og for andre vil den jo være noget, som vil gøre en allerede lovende valgkamp, endnu mere festlig. 

Henrik Hansen

2 kommentarer:

Henrik Hansen sagde ...

Rart at se at Alternativet lytter

http://www.politiko.dk/nyheder/alternativet-vil-indfoere-alternativ-behandling-i-sundhedsvaesenet

Rasmus sagde ...

Det måtte jo komme.