6. maj 2015

Hvis vi stammer fra aberne. Hvorfor er der så stadigvæk den dag i dag aber... ?

Det er jo et godt spørgsmål. Eller  rettere, det er det faktisk ikke. Det er faktisk vrøvl.  Det lyder som sådan noget standard vrøvl , som kommer ud af ens mund, hvis man drukket lidt af kanden, med den bitre Intelligent design ( ID) eller kreationistiske eliksir . 

Naser Khader har siden november 2011 været såkaldt Senior Fellow hos den amerikanske konservative tænketanke Hudson Institute. Bemærk at der i instituttets præsentation af Khader står at;

Naser Khader served as a member of the Danish Parliament, Folketinget, from 2001 until 2011, as a member of the Conservative Party.

Nå ja det er måske også i den sammenhæng for svært, at forklare at man har repræsenteret "The radical left" på tinge. Ordet New  i parti-navnet New Alliance støder måske også.

I 1988-1990 var der en anden senior Fellow hos Hudson Ins. Han hed  Bruce Kerry Chapman. Han startet  i 1990  Discovery InstituteDiscovery var i starten en gren af Hudson og fik også midler af Hudson- instituttet.

Hvad er Discovery Ins.kendt for. Jo det er mest aggressive fortalere for at gøre ID og kreationisme til en videnskab på lige fod med evolutionslæren. Og man arbejder hårdt for at få det ind i pensum, i de offentlige gymnasier mv.

Hudson har altid tidligere været en del af  den kristne højrefløj som synes ID er rigtig fedt og videnskab. Betyder det noget for Naser Khaders udsagn i dag . Måske ikke , det er nok tilfældigt. Det er det meste i livet.




6 kommentarer:

Rasmus sagde ...

Jeg havde helt glemt Hudson/Discovery-forbindelsen. Gad vide om Khader er blevet "skolet" i kreationisme i USA? De mere organiserede af dem plejer ikke at bruge abe-argumentet.

Henrik Hansen sagde ...

Ah ligefrem skoling vel næppe, men når du har 100 begavet konservative samlet i USA er der nogen som har en rem om huden.

Mester Hargi sagde ...

Evolution er vel netop tilfældig?

Er den styret af guder eller ånder, rumvæsner, måske?

Henrik Hansen sagde ...

det er for højt for mig. men tilfældig mutation er en del af evolutionen- Yep. Men Så skal nogen knalde og du skal overleve selektionen, er du en sort bille i hvide omgivelser er det måske ikke så tilfældigt at dine gener ikke gå videre , men jeg ikke ekspert. Jeg faktisk bare at teorien efterprøves i eksperimenter og i studier af fossiler

Mester Hargi sagde ...

Hvad er det modsatte af tilfældigt?
Viljestyret ville jeg sige - jeg er naturligvis åben for andre argumenter som siger noget andet - evolution er mange ting, men viljestyret er den ikke.

Hvis man forædler grise er det naturligvis viljestyret af mennesker.

Henrik Hansen sagde ...

Larsen; Teksten er ændret. forkortet