24. sep. 2016

Ja jeg løber ind i væggen

Hvis jeg nu skulle blive nødet til at sige noget pænt om den socialdemokratiske, nodeuroprædiske velfærdsstat så er det faktisk at et af bi-effekterne var vi havde fået et samfund med lidt mindre social kontrol...
Du har været lidt mere fri af din familie, din klan og klassen i nogen år. Er du f.eks på røven og henvender dig til forvaltningen så er det loven, tabeller, behov ( handicap f.eks) , rimelig objektive kriterier, som afgør om du får hjælp.

Jeg er tilhænger af individet ret til udfolde sig. Der mange problemer med det alt for store stat vi har fået . Mange.  Men en del mennesker har adgang til samfundets muligheder, uden at skulle være afhængig nogen få sociale relationer.

Af kunne får afgang til samfundet muligheder kræver at man anses for at være en del af det og det vil  i Danmark sige, at være dansker. At blive betragte som dansker.

Nu står Martin Henriksen så i et TV -program og siger til en elevrådsformand fra Langkjær Gymnasium, at han ikke er dansker, Selvom han er født her og har haft hele sin skolegang her, Fordi  han  er lidt mere mørk i gløden end gennemsnittet, i hvert fald indtil Martin Henriksen har fået talt med personen og har lært ham at kende. Altså tilbage til god gamle stamme social kontrol. Man er ikke en del af samfundet før man har været henne ved høvdingen og fået sit sindelag og afstamning kortlagt.

En ting er hvad den hårde debat gør ved ved minoriteterne i Danmark, i disse år. Måske lige så interessant er det faktisk hvad det gør ved  majoritetens , den hvide  kultur-kristen. Har vi godt at den høvdinge mentalitet. Jeg tvivler. Og personlig siger det mig ikke noget. Mit behov for at lege høvding er minimal.


2 kommentarer:

Mester Hargi sagde ...

Det er jo den lidt kedelige holdning at hvis man har overholdt nogle formelle krav, så har man ret til de goder der følger med.
Vi har nok bedst at det i det lange løb.

Men det er jo så ikke den måde tildelingen af statsborgerskab er tænkt på i grundloven og så længe den ikke er det, ja - så er det jo reglen.

Nu ved jeg ikke om det unge menneske er dansk statsborger, så er der jo ikke noget at rafle om, men det er naturligvis folketingets ret at indføre alle mulige sindelagskontroller hvis de har lyst.

Sådan er det jo, som man siger.

Henrik Hansen sagde ...

larsen vil så næppe heller dumpe en øje til øje kontrol hos Henriksen. Bertel haarder svaret at det skulle han ikke bedømme eler tage stilling ( Om langkjær fyren var dansk)er et kedelig svar men faktisk i tråd med vores med vores traditioner

At Henriksen stiller sig op som magthaver ( Markant medlem af et folketingsflertal) og siger at folk med statsborgerskab ikke danske før de har været til sindelagskontrol hos ham, er fanme en markant melding ( sætningen var noget med, at den halve verden var blevet slæbt hertil og havde fået statsborgerskab så det kunne man ikke regne med at de var danske).

Det er jo faktisk at smadre den politisk debat, i danmark er du selvfølgelig først en fuld del af den politiske debat hvis du anses som dansk og her står en flertals-mand og siger duer ikke. væk