20. jul. 2007

Sæt pris på de fede! ( Harme 2)

En trend her i den politisk sommerhede er at foreslå differentieret moms på fødevarer.Altså momsen ned på det sunde og op på piratos, vingummmi og palmin.

Alle knuselsker tanken - de konservative repræsenteret af både Formand Bendtsen og jo ikke mindst den alle-steds-nærværende sommervirkar i konservativ profilering Fru. Helle Sjelle, SF, og selv de radikale er med formandsskiftet rigtigt kommet i sommerkjolen, og skal være frisk med det nye. Og der løber også enkelte venstrefolk til for at udbrede det glade budskab.


Helle Sjelles bygge-klodser til den ny skrape konservative profil og slogan "Det kan vel aldrig skade".

Poltiken har i sin vanlige skyd-på-bagstræberne-i-det-frilandsmuseum-af-
en-fucking-andegaard-stil, naturligtvis også råbt vagt i gevær - "DANMARK ER det eneste land i EU, der ikke har en lavere moms på fødevarer (sunde fødevar eller bare alle? - RED). Enten er vi altså klogere end alle de andre 26 lande, eller også er vi dummere". Og det kan vi da ikke have siddende på os!

Vi må være fremme i skoene, vi må være visionære, vi må være on-the-edge!.

Mon ikke der ude i sommervarmen har siddet en enkel eller 2 ædruelige lastvognschaufføre og har overvejet disse 3 forhold ved deres morgenkaffe og ditto avis.

1.
Vil dette forslag får befolkningen til at bide i det sure, søde, sunde æble ?. Vil det få os til at spise mere sund kost ?.

2.
Hvordan har det egentligt set ud med grønsags æderiet i Danmark i de sidste 15- 20 år. Er det steget, stagneret eller er det gået tilbage ?.

3.
Er der dog ikke en behjertelig sjæl, som kunne lette sløret for, hvordan ser det ud i disse forjættende lande med denne magiske gradueret moms. Har man her en mere sund sjæl og krop eller skåret ind til benet. Er de mindre fede ?.

Mht til punkt 1 er der lavet nogen undersøgelser, hvor folk svarer ( speciel kvinderne), at det vil de da og det tager vi så selvfølgelig for gode varer.

Mth til punkt nummer 2, ja så viser dette lødige dokument fra Fødevareøkonomisk institut, afdellingen for Jordbrugpolitik, som forøvrigt indeholder en del andre gode argumenter for gradueret moms, faktisk at vi i Danmark ( se side 3) siden 1990 og frem til 2003 har øget indtaget af såvel grønsager, som frugt. Vi har altså ikke kun gået til markronerne men også pærerne og majroerne. Det er vi så ikke blevet mindre fede af. Men det er jo en anden diskustion.

Mht til punkt 3 ja så kan man i bedste samfundslærer stil, da morer sig med denne sommerferielæsning som kommer via EU-kommisionen fra "European Association for the stydy of obesity" (EASO). Den rapport tyder ikke på at danskerne kva sit enhedsmoms-stystem er mere fede end folk i lande med gradueret moms. Man må da f.eks håbe at de har differentieret moms på Cyperen (72,6% af mænd havde en bmi på +25 i 1999) - for ellers var de da for alvor nogle ordenlige skuder.

Nå ja 1 ud af 3. Men det er så også "den gode vilje" og det er da næsten altid det vigtigste.

Redaktionen på "Trommen er død" er så heller ikke så meget for, at vi sidder og "fedter" med det uvisionære pjat med et par procent op og ned på momsen. Hvorfor dog ikke ty til mere radikale løsninger.
Hvorfor dog ikke gå til ondets rod?

Vi kender jo de fede og de fedes natur .

Det er jo den stigende fedme i samfundet som skaber problemerne!. De fede slider mere på fortovet, de har flere sygedage, de trækker vejret mere bare for at komme op af en smule trapper, de belaster sundhedsystemet i helt urimelig grad!. Lad dog den økonomiske sanktion ramme direkte ind i ondets rod!

SKAT PÅ BMI! ( Body Mass index)
Systemet er enkelt ( Vi lader de præcise tal ligge - andre kompetente mennesker kan sikker regne dem ud) - Hver kvartal møder man op på kommunekontoret, kulturhuse, lokalbiblioteker osv. og haps! - På med klemmen, og BMI regnes ud, sammenstilles med den sundheds korrekte tabel fra SKAT og borgeren svinger dankortet.
Evt fradrag kan nemt udregnes i kilo.

Lad de fedeste maver bære de tungeste byrder !.


Forslaget stilles frit til rådighed for evt politiske aktører - var det noget for dig, Naser? (du skal nok lige gå lidt i træning selv så)

Mester Hargi
og Henrik Hansen.

Ingen kommentarer: