6. sep. 2007

Ak ja, Civiliseret Europædisk valgkamp !!

Denne primitive valgplakat er fundet på NRKs hjemmeside . De oplysninger der står i artikel på NRK er så desvære fuld af fejl. UDC ( SVP / UDC / UDC - Schweizerische Volkspartei / Union Democratique du Centre / Unione Democratica di Centro (Swiss People's Party) har ikke flertal i parlamentet. De fik ved sidste valg 26,7 % af stemmerne og har 55 mandater ud af 200. Og Schweiz, har jo som bekendt, en slags magistratsstyret-regeringer. Altså de enkelte partier får de antal sæder i regeringen, som de har mandater til. De 4 største partier sidder simplethen i regering.

Men så langt ned kan man altså komme i sit billedsprog. Selvfølgeliger, "det sorte får" er også i Danmark, et sproglig udtryk, for en skidt person, der som sådan ikke angiver personens farve.
Men plakaten virker alligevel stærkt provokerende, på en afslappet midterfyr som mig. Og meningen må være at man skal kigge skævt til sin nabo fra f.eks Somalia. Kan man ikke argumentere mere lødigt for sit syn på terror, sikkerheds og integrationspolitik end dette, ja burde man nok lade være.

Den slags er vi forhåblig voksen fra i Danmark og vil vi forhåbelig ikke se i den slags propaganda, i den kommende danske valgkamp.


Henrik Hansen

2 kommentarer:

R. sagde ...

Spændende! Jeg giver den også en kommentar med på vejen

Anonym sagde ...

Nok noget ud over hvad man vil kalde almindelig god smag, klasse eller anstændighed.

Så galt har det vist ikke været siden fællesmarkedetafstemningen med plakaten, hvor der blev vist prisen på et kg. palmin hvis vi var med i fællesmarkedet, og hvis ikke vi var med - og den var høj!

Mester Hargi