12. sep. 2007

Så kan man vist ikke finde et mindre politisk problem

Til økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen). (15/8 07) af: Karen Hækkerup (S).
Spm i fuld tekst: Vil ministeren svare på, om han agter at ændre lovgivningen, så kommuner, der opkræver p-afgift i automater, hvor der betales med dankort, ikke længere har lovhjemmel til at opkræve et dankortgebyr på 50 øre pr. transaktion

Skr begrundelse:
Det virker voldsomt at betale op til 26 kr. i p-afgift pr. time for at parkere. Det virker endvidere lige morsomt nok, at man ud over p-afgiften samtidig pålægges et gebyr på 50 øre, på trods af at kommunerne må spare en del penge ved ikke længere at skulle sørge for at tage vare på mange mio. kr. i mønter. Når kommuner opkræver et gebyr for at håndtere de penge, de selv indkræver, så flytter man betalingen for at håndtere de penge, kommunen kræver ind, over på forbrugeren Når butikker fra den 1. marts 2005 ikke længere må opkræve det omstridte dankortgebyr på 50 øre, virker det ulogisk, at samme regler åbenbart ikke gælder for kommunerne.

Enhedslisten bygget jo meget sin fremgang ved sidste valg på forargelsen mod disse 50 øres hævegebyr. Og det er da mulligt at der stadig er noget forargelse, at fiske i. Og selvom man kan mene at kommunerne er lidt smarte her, så kan man jo altså hvis man at voldsom bekymret de 50 øre, betale kontant.
Jeg har selv et visakort og må strange 2 kr. ud ved hver hævning. Nå ja, så skylder man da ikke banken noget.

Og læg mærke til det dobbeltlag, som er i Hækerups spørgsmål her.

Det virker voldsomt at betale op til 26 kr. i p-afgift pr. time for at parkere.

A hvaffor en fisk. Det er vel for fanden meningen med den socialdemokratiske traffikpolitik. Det skal koste kassen at slæbe sit CO2 forgiftende monster igennem byen. Vi har jo alle mulligheden for at benytte den offentlige transport eller tage cykel på arbejde fra Hvidovre. Og hvis man nu var bekymret for billisterne økonomi, hvad var så nemmere end ringe sine kommunale tillidsfolk op ( f.eks i København), som jo sidder i position til at gøre noget ved de høje parkeringstakster.

Henrik Hansen

Ingen kommentarer: