13. sep. 2007

Kort rokade

På en måde er det facinerende, når en tidligere topbokser, som er "over the Hill", stadigvæk bliver ved at tage kampe og ikke bare mod diverse "journeymen" med stadig mod topboksere. Den udsigtsløse jagt på fordumstid storhed kan betyde, at man er nødt til skrifte vægtklasse kontant hele tiden og drøne rundt blandt, den proffesionelle boksesport, talrige perifere forbund.

Den var egentlig den fornemmelse jeg sad med i går, da jeg via specielt TV2, fulgte med i dækningen af 60-årig Karen Jespersen genindtagelse af socialministerium. Nå, nu er hun er så venstrekvinde og nu er hun altså socialminister igen. Jeg synes hendes svar i de mange interview, gav sådan et indtryk af, nå ja, det er da dejligt at være med igen. Der var ikke nogen svar på, hvad den magtpositionen skulle bruges til. Indtrykket var om ikke en defensiv Karen Jespersen, så en meget passiv og undvigende Karen Jespersen. Speciel TV2s interview med hende efter 22 nyheder, krævet i den grad, noget tigerroulade for at komme igennem. Det var mageløst uinteressant.

Jeg burde kunne hidse mig op til at pege på hendes gamle meriter og råbe "Der er noget farlig noget indeni". Det er der måske også stadig, men kan hun få det frem igen. Ikke, hvis skal måle på hendes udstråling i går. Noget løst sludder om regeringes eget buzzword "Kvalitets-reform" var, hvad vi kunne blive spist af med. Med Karen Jespersen er ved magten igen.

Så var der jo nogen spindoktore og eksperter ude og vurdere om udnævnelse vil have nogen betydning i den store politiske sammenhæng. Altså kan det f.eks flytte nogen vælgere over midten, over på Anders Foghs Rasmussen hold. No.

Der hvor Karen Jespersen er et stort navn, er jo hos det værdi-konservative, socialdemokratiske, plus 60 år- segment. Det segment er jo næsten
fuldtalligt sjosket over til DF. Her bliver de strålende serviceret. Med klar tale om den globale verdens genvordigheder, høj frekvens af angreb på minoriteter. Men jo ikke mindst med stabil og rettidigt udbetaling af en stadig voksende ældrecheck. Skulle det segment nu blive venstrefolk. Næppe. Og hvis de blev det, hvilken betydning vil det så have. Ingen.

Og det er jo der, hvor Fogn rokade bliver uforstålig. Ja de sidste 10 år har handlet om dette segment. De har været midten og har dermed haft magten. Med NA fremkomst er fronten skriftet nu. Midten er nu, moderne grundborgerlige vælgere, som vil have den samme indvandrings og integrations politik, men i en mere urban tone og så vil de have skattelettelser.

NA kan ikke danne regering med socialdemokraterne og de radikale efter næste valg, men de vil da på flere sagsområder kunne danne alternative flertal ( Miljø f.eks) og så er Fogh i en politiske situation, som ligner den i 80-erne. Og det er en totalt anderledes situation, end den kontraktpolitik, Fogh har kunne gennemføre med et fast flertal.

Skulle den rokade på nogen måde haft betydning, skulle den have imødegået dette ved f.eks at have trukket nogen af de unge ånds og økonomiske liberale typer i folketingsgruppen ( Ellen Trane Nørby og Peter Kristensen f.eks) frem på ministerposter. Det havde Anders Fogh Rasmussen ikke modet til. Og dermed blev den "korte rokade" ikke særlig interessant.

Henrik Hansen

Ingen kommentarer: