15. mar. 2008

Forbud, forbud, forbud

Personligt har jeg( Henrik Hansen) altid haft noget svært ved at tage, folk med tatoveringer, sådan helt alvorlig. Det er da også blevet til et lille fnis når en 14-15 årig punkpige bedyrer, at hun altså ikke kan vise sig på bloggen i ghettoen uden en metalspilt i form af en piercing i røven.

Nå ja, man er blevet et fordomsfuldt gamle røvhul, men i det store billed, er den slags sysler jo ikke mere skadeligt end en daglig dosis Anne Marie Helgner eller Richart Ragvald. Metalspilten kan jo fjernes igen.

Men nu rykker hele forbuds-danmark ud. Forbud mod piercinger til unge. DF, Enhedlisten, Soc. dem, SF og enkelte venstre folk, kan selv som søvngængere, finde hinanden i forbudsrusen. Man kunne spørge retorisk er der ikke en nedre grænse for, hvad politikere synes de skal regulere ?. Ja svaret blæser i vinden !. Nej det er der ikke.

Baggrunden er en utrolig omgang pjatrøv fra etisk-råd. Etisk råd har afgivet et høringssvar om vedr. udsmykning af kroppen (tatovering og piercing)
.

Her findes, såvidt jeg kan se, kun et argument og det er når det drejer sig om tandpiercinger. Ellers er det meget løs snak.

Læg mærke til det sidste afsnit.

Det skal for en god ordens skyld understreges, at denne henvendelse alene angår tatovering og piercing, og at rådene ikke hermed har forholdt sig til andre indgreb i kroppen. Det Etiske Råd finder, at omskæring af drenge er så kompliceret en problemstilling, at Rådet ikke på nuværende tidspunkt har taget stilling til dette.


Punkt 1. Jeg troet sådan set, at vi havde så et organ som Etisk Råd, til hjælpe myndigheder og den demokratiske debat, med netop kompliceret forhold.

Punkt 2. Hvad skal vi med svar fra offentlige organer, som ikke gider at løfte sløret en lille smule for, hvor i det kompliceret består.

Punkt 3. En spædbarn får forhudet snittet af, den kommer ikke tilbage. Det har ikke med-indflydelse på den beslutning. Den 14 årige med ring i navlen kan da til hvis grad udtrykke sine egne følelser og hullet kan da gro til igen

Vi har altid har svært ved helt at kunne rumme Etisk Råd. Denne udtalelse har ikke gjort det nemmere. Den slags afgørelser bør nok hvile på rene medicinske bedømmelser.

Henrik Hansen og Mester Hargi

Ingen kommentarer: