28. maj 2009

Kampagneblog. Folkestemning 7 juni version 6. progagandaministeriet !

Så er statsministeriets progandafilm klar. Man må da håbe, at de særdeles gode skuespillere, f.eks Lars Brygman og Lærke Winther Andersen, er blevet særdeles godt betalt for, at medvirke i dette manipulerende lort. Men krisen kraser måske også i kunstner-kredse !. Skal man så reklamere for magarine eller skal lade sig spænde for statsministeriets, magtens, kunstens hovedmæcens kampagne-blokvogn. Det første er der sådan set det mest værdige, det sidste selvfølgelig det klogeste i et land hvor staten og kunsten er så tæt forbundne kar. Det er det oven i købet en yderst slap kopi af noget klassisk komik. Men man skal jo ikke skyde på budbringeren.

Caspar Borgerlig Bums bemærker bl.a til filmen

I beskrivelsen står der bl.a.: "At undlade at stemme svarer til at stemme nej og dermed fortsætte forskelsbehandlingen"
Det er total absurt. Caspar gider at skrive de lange grundige analyser. Sidste skud på stammen er obligatorisk pensum.

Fiksfakseriet om tronfølgeloven og dets vej gennem folketinget

Og konklusionen er bitter men 100 % korekt:

Hvis tronfølgeloven vedtages, vil dette princip blive historie, og der er åbnet for at man kan vedtage et ubegrænset antal ekstra fiksfakseri-love ved siden af den “gamle” Grundlov. Det vil kunne udnyttes på mange måder politisk.


Det er så stadigvæk yderst mærkeligt at de partier som har bevilget penge til statsministeriets propaganda, ikke selv gider at lave kampagner for forslaget .

Nå det hele skal ikke være så surt. 2 kæden i Det Radikale Venstre med næstformanden Zenia Stampe i spidsen går nu endelig i offensiven i kampagnen om folkeafstemningen. Hun anbefaler at stemme blankt, Bravo.

Argumenterne kunne være mine egne

Der er jo ikke tale om ligestilling mellem en hvilken som helst slags mænd og kvinder, men derimod om ligestillingen mellem prinser og prinsesser – og sågar prinser og prinsesser, der endnu ikke er født. Tillad os i den forbindelse at minde om, at prinser og prinsesser tilhører en lille eksklusiv skare i det danske samfund, der er begunstiget af særlige privilegier. I modsætning til almindelige statsborgere kan de for eksempel ikke retsforfølges og straffes, de betaler ikke skat, og de kan uden videre få familiesammenføring til Danmark. At sige ligestilling og kongehus i samme sætning er derfor ligeså selvmodsigende, som at forbinde munke med seksuel frigørelse.


Men kongehuset er ikke bare et brud med lighedsprincippet. Det er også en hån mod demokratiet. Hvordan kan et moderne demokrati lade sig repræsentere af et menneske (uanset køn), som ikke er valgt af folket, og hvis eneste kvalifikation er at være født ud af den rigtige familie? Hvem siger, at vi ville vælge Kronprinsen, hvis vi blev spurgt?


Nu skal der nok være nogen blandt de bloggere og bloglæsere som i langt tid har været med på nej og blankt-holdet som tænker, uha nej -dog. Radikale kan kun vælge tabersager og når prominente folk fra det parti går med, så går det nok galt. Jeg har jo selv en lille radikal rem om huden ( Jeg er langtfra 100 % trofast og ikke medlem). Meget kan man sige om de radikale. Men generelt er det folk med overskud som både kan nå handle økologisk i Irma, komme i skoven, ud og spille golf og komme hen og stemme den 7 Juni. I denne sammenhæng er det yderst nyttige aktive medspillere. Men jo ærgerligt at udspillet ikke kommer fra nogen af folketingsmedlemmerne.

Zenia og Co sætter deres kampagne i søen i morgen (29/5) og så må vi håbe at ringene breder sig i vandet.

opdate 10.06 Zenias kampagne har nu ramt politiken

Henrik Hansen

PS: Enhedslisten har en anbefaling af stemne blankt oppe på forside af deres hjemmeside

1 kommentar:

agger sagde ...

Måske det ville være endnu bedre og mere effektivt at stemme nej?

Altså ikke nej til tronfølgen (som er ganske ligegyldig) men nej til manipulationen?