29. maj 2009

Kampagneblog. Folkestemning 7 juni version 7. Sohns Hykleri !

Jo skønt, at der endelig er ved at komme gang i noget debat om tronfølgeloven i medierne. Specielt statsministeriets kampagne har sat gang i debatten og kritiken. Også blandt prominente MF-er som SFs gruppeformand Ole Sohn. Udtalelsen er fra Ritzau og bringes i Søndags avisen


SF's politiske ordfører, Ole Sohn, er helt enig.- Det er jo partierne, der kan argumentere for den slags, hvorimod statsministeriets opgave må være at oplyse, siger han og mener, at kampagnen er udtryk for desperation i regeringen.

Pengene til statsministeriet kamgne er bevilget via et arktstykke i Finansudvalget ( Ole Sohn er med i udvalget) den 02-04 2009.
Altså for næsten 2 mdr. siden. Har Ole Sohn og SF i den anledning stillet kritiske §20 spørgsmål i folketingssalen( Noget man jo ellers ikke karig med) til statsministeren eller udtrykt sit utilfredshed med, at statsministeriet blev brugt på denne måde i aviser, tv mm ?.

- Den afviste sidste år vores forslag om en revidering af hele grundloven. Vores forslag ville have givet en stor folkelig debat, og nu frygter regeringen i stedet, at folk er så uinteresserede i afstemningen, at der ikke møder nok op til at stemme for en ændring, siger Ole Sohn til Ritzau.




Ja og i den anledning kaldte man regeringens fremgangsmåde, med ændring af tronfølgeloven, for fixfaxeri. Men hele SFs gruppe, endte med at stemme for loven i folketinget. Og man endte med at godkende et arkstykke på 5 mill. til statsministeriets propaganda. Man har ikke på sit egen hjemmeside lavet, den mindste information om afstemningen. SF er blevet et parti, som når det drejer sig om Kongehuset er blevet en konfliksky parti, som ikke tør slår det mindste med halen.

Med på ægte venstre-populist vis så forsøger SF altså i sidste øjeblik at garderet sig lidt ind og spille på begge heste ved at komme med lidt ufarlig kritik i den 11-te time. Det er sølle.

Men skulle ikke have stemt for loven og man skulle ikke godtaget bevillingen. Og man skulle, frem for alt, have deltaget i debatten.

Henrik Hansen

2 kommentarer:

Rune sagde ...

OT: Jeg har lavet en lille EU-valg 2009 Facebook-applikation med et prøvevalg så man kan se hvilke kandidat der ligger en nærmest. Ikke alle 101 kandidater har endnu svaret. Husk at stemme. Det er vigtigere end som så. Vi skulle gerne have de rigtige ind. Og med så lav en stemmeprocent som det ser ud til, betyder hver stemme des mere.

http://apps.facebook.com/europavalg/

Anonym sagde ...

Den kommende valgdag ser jeg som en kærkommen lejlighed til at protestere.
Mod EU vil jeg protestere ved at stemme på den kendteste DF kandidat, Morten Messerschmidt.

Mod Tronfølgeloven vil jeg stemme klart nej, fordi politikerne ikke skal skalte og valte med Danmarks Riges Grundlov.
Vi burde have haft en afstemning om Lissabon Traktaten, men politikerne var så overkloge, at vælgernes stemme var underordnet.
Derfor skal vi nu stemme om tronfølgen, men de kan rende mig, kan de.

falkeøje