13. maj 2015

De pamper-tykke synger

Skal vi aldrig noget rigtig arbejder litteratur. Ja det skal vi da. Det er bare så sjældent man blive mindet om arbejder-klassen repræsentanter, nu om dage. Nogen af dem bliver jo valgt til en komite eller ligefrem en kommunalbestyrelse. Bliver måske rådmand, får magten . Hvad skal man så bruge den til. Ja da naturligvis til at sikre sig en ekstra småkage til sig selv.

Dorthe Laustsen (SF) var rådmand i Århus. Hun var med den 29. oktober 2006 da et enigt Aarhus Byråd besluttet, at afskaffe gratis buskort til politikere pr. 1. januar 2007. Dorthe Laustsen har tidlige udtalt til pressen, at hun da sandelig ikke siden har modtaget gratis buskort.

Men vi læser i avisen

Metroxpress har dog fået indsigt i et brev, hvori Dorthe Laustsen skriver, at hun vil fremsende "et billede og cpr-nummer til brug for frikort i 2008". Brevet er sendt til Midttrafik, dateret den 12. juli 2007 og underskrevet af den tidligere rådmand selv.

Senere i artikel bekræfter hun, at jo, det er hendes underskrift. Og hun kan ikke rigtig huske hvorfor, hvordan og så-en. Det kommer muligvis et retslig efterspil. Men forklaringen, kan vi da heldigvis finde i arbejder-litteraturen. Kammerat  Oskar Hansen (23. juli 1895- 24. maj 1968) har ordet

Det rigtige bord


Jeg har fulgt ham i adskillige år
Ak ja tiderne rinder og årene går
han steg opad og opad og nu er han stor
for han placeret sig altid ved det rigtige bord

Jeg kan huske fra dengang i ungdommens tid
hvor vi andre var hede af storm og strid
Han var altid så fuld af fornuftige ord
Og så placeret han sig ved det rigtige bord
--- 

Og han steg mod toppen sådan lidt efter lidt
og han vandret fremad, sådan skidt efter skridt
Jeg tror ikke på selveste sagen han tror
Men han placeret sig altid ved det rigtige bord
------------------------------------------

Men fristet til udbryde hørt. Der er 2 vers til, men dem må i  selv finde.

Tak til Mester Hargi for inspiration

Ingen kommentarer: