13. maj 2015

Valgtanker 2015. 2

Næsten ny ufuldendt serie 2

Regeringsdannelse.

Normalt gider jeg ikke at beskæftige man med hvem der skal danne regering, da det er ret kedeligt. Men den helt korte version. Rød blog eller dem der vil pege socialdemokraternes leder som statsminister altså S, F, Ø, B og den lille ny Å ( Alternativet) kan kun vinde, hvis de Radikale, kan trække tilstrækkelige med såkaldte pæne borgerlige vælger over, som ikke gider DFs indflydelse.

De kommer kun, hvis de er  rimelig sikre på at de Radikale har styrken til, at tromle S, SF mv i den økonomiske politik. Det var de rimelig sikre på med Margrethe Vestager, det er de ikke med Morten Østergaard. Det var situationen i 2011 og det er det igen  2015 , altså der  skal være tilstrækkelige lyseblå som synes, at den  chance er værd at tage.

Nu har vi hørt om dagpenge i 4 år nu. Find en undersøgelsen hvor den samlet venstrefløj S, SF og Enhedslisten har været væsentlig over 40 %. Det findes ikke. Jamen DF vælgerne da, jamen når du valgt DF har du valgt den økonomiske politik, om ikke fra, men stillet den langt ned i køen i politiske prioriteter og DF fået folk helt ind i flokken og de er fast sammentømret med blå blog. Og DF bliver ikke straffet for, at gå med i de blå økonomiske reformer.

Så kort , summa summarrum soc. dem kan kun få magten, hvis de radikale har totalt fat i Nosserne på dem. Der er ingen festligere vej for socialdemokraterne. Derfor tror jeg at Soc. dem eneste prioritet er at få partiet hævet med bare 0,1 % og stoppet 17 års tilbage.gang. Og det forudser jeg, at de heller  ikke vil lykkedes med.

Ingen kommentarer: