24. jun. 2016

UK leave the block



og det kan der sige meget om


Det ændre ikke ved at alle de dårlige uddannet fattige folk i England som har stemt leave er på røven, det var de igår, det er de i dag og det er de i morgen,

Og selv hvis Corbyn og Old labour skulle komme til i morgen og indføre deres hede drøm om 70 erne igen og starte stats-drevent stålindustri op igen og starte minerne op igen ville de være på røven og mon ikke de i grunden om 30 år er lige glad med om det EU, Kina, Indien, Thailand, Sydkorea eller hvem det er, som har umulig gjort deres drøm om, at have et beskidt arbejde, hvor han godt nok ikke tjener særlig meget, men hvor hans krop bliver nedslidt i 55 år alderen, men kunne gå på arbejde hver dag , og være sur på sin arbejdsgiver med god samvittighed og bliver dødtræt, så der ikke er overskud til andet i livet.


Denne utrolige gammeltestamentlige tilgang, om hvilke jammer det perfekte liv skal være som dette lavklasse segment i England abonnere så stærkt på og som jeg selv delvist er opdraget med, var en afgørende politisk kraft i går.


Dette store lavklasse-segment er stadig mentalt miniarbejdere og minearbejder hustruer, De vandt en politisk sejr igår fordi de uhørt stort antal lod sig registrere til valget ( I Nord-england var der flere rappoter om vælgere som ikke stået på valglisten siden 1983 da Margeret Thatsher smadret drømmen endelig) og i britisk sammenhæng i enormt stort antal faktisk stemte. Deres livskoncept er ikke holdbart hverken indefor EU eller udenfor EU. Det kan Tory ikke løse, det kan Labour ikke og de ved det og det kan UKIP heller ikke løse og mon ikke de også ved det. Verden er endelig forandret og det har i hel del sammenhænge ikke ret meget at gøre med EU:

1 kommentar:

Henrik Hansen sagde ...

det var delvist også en generations-opgør BBC kunne sige ati det her område, er der mange pensionister så er leave andelen høj og det stemte hvergang. En del af opgøret var en omkamp med Thather